Low-tox leven

geplaatst in: Blog, Huishouden | 0

Vorige maand waren we met z’n allen bij mijn ouders. Ik had het over de oliën en zij vond het ‘echt iets van nu.’ Daar haakte ik op in met iets wat ik eerder die week op Instagram had gelezen. Namelijk dat wij de generatie zijn die weer ziet hoeveel power er eigenlijk zit in plantaardige producten en dat deze ons op allerlei vlakken kunnen ondersteunen. Pel vulde dit aan met een andere uitspraak: ‘Wij zijn de eerste generatie die ziet dat we nu iets moeten doen voor de natuur en de laatste generatie die dit ook daadwerkelijk kan doen, omdat er anders geen toekomst meer is voor onze kinderen.’ BAM. Die kwam even binnen.

Wat kun jij doen

Het is absoluut waar dat er iets moet veranderen aan de manier waarop we omgaan met onze planeet, want we hebben er maar eentje. Er zijn genoeg kleine dingen die we kunnen doen, zoals:

  • Afval scheiden;
  • Je eigen tas meenemen naar de supermarkt;
  • De auto een keer laten staan;
  • Niet teveel voedsel verspillen;
  • Maar ook: Meer troepvrije producten gebruiken.

Bij het laatste voorbeeld komt Young Living om de hoek kijken. De low-tox lifestyle was voor mij niet de reden om producten aan te schaffen. Binnen de Young Living community wordt hier wel aandacht aan besteed. Zo ben ik veel bewuster gaan kijken naar welke veranderingen ik zelf kan maken. Dit hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer, maar dat kan stap voor stap. Eerder schreef ik al een blog over switchen en ditchen en hier zijn wij nog steeds mee bezig.

Switchen en ditchen

Sinds mijn vorige blog over dit onderwerp, hebben we meer nieuwe switches gemaakt. Inmiddels gebruik ik een aantal keer per week de lavender mint shampoo van Young Living. Pel is overgestapt naar de Thieves tandpasta en mondwater. Ik moet daar nog even aan wennen, maar overweeg wel om een andere smaak van de tandpasta te bestellen als ik door mijn eigen voorraad heen ben. Natuurlijk zijn niet alle switches naar Young Living producten. Ik dronk in de ochtend bijvoorbeeld graag vitaminewater. Dit heb ik nu vervangen door een Dopper fles met kraanwater. Dat scheelt dus 7 plastic flesjes per week (en een boel calorieën.)

In het afgelopen jaar hebben we dus best wat veranderingen doorgevoerd in ons huishouden, maar het kan altijd beter. Wij blijven in elk geval nadenken over welke stappen we nog kunnen zetten in de toekomst. Hoe is dat voor jou?

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *