Young Living is één van de grootste bedrijven op het gebied van (producten op basis van) etherische oliën. Het verhaal van Young Living begon in 1993. Dit was het jaar waarin oprichter Gary Young de eerste kruidenboerderij en distilleerderij opgezet heeft. Hij was overtuigd van de krachtige werking van etherische oliën, maar was van mening dat het perfecte product nog niet op de markt was. Vanuit die visie wilde hij zuivere etherische oliën ontwikkelen, zodat de krachtige werking van de oliën optimaal tot zijn recht zou komen. Dat is gelukt. Wat begon als een klein bedrijf in Utah en Idaho is inmiddels uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van etherische oliën en welzijn.

 

Seed to Seal

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de etherische oliën van Young Living is de Seed-to-seal kwaliteitsbelofte. De werkwijze van Young Living garandeert dat de oliën verantwoord en duurzaam geproduceerd worden en ze streven naar de best mogelijke kwaliteit. Daarom werken zij uitsluitend met producten van hun eigen boerderijen en die van betrouwbare partnerboerderijen. De zuiverheid en werkzaamheid van alle producten wordt getest. Young Living heeft twee eigen laboratoria, maar werkt ook samen met onafhankelijke laboratoria. Zo kunnen zij garanderen dat alle oliën en producten zuiver en krachtig genoeg zijn. 

Ik heb voor de oliën van Young Living gekozen, omdat ik het beste wil voor mijn gezin. Bij Young Living heb ik keus uit een ruim assortiment van etherische oliën, melanges van verschillende oliën en vele andere producten. Naast de producten, is het voor mij veel meer. Het is een lifestyle met een (online) community van fijne mensen. Zo heb ik niet alleen fijn contact met Young Living members uit mijn eigen team, maar ook uit andere teams uit binnen- en buitenland. Dat voelt een beetje alsof je in een warm bad terecht komt, waarbij je elkaar kunt ondersteunen en waar je verschillende dingen van elkaar kunt leren, juist omdat we allemaal een andere achtergrond hebben. Ook dit vind ik ontzettend waardevol.