Ditchen en switchen

geplaatst in: Beauty, Blog, Huishouden | 1

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Young Living. De meeste mensen zijn op zoek naar een betere nachtrust, meer ontspanning of ondersteuning van hun immuunsysteem of luchtwegen, maar er zijn ook mensen die graag meer natuurlijke producten willen gebruiken die minder belastend zijn voor onze planeet. Wat de reden ook is, Young Living biedt een heleboel natuurlijke opties op het gebied van verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Hiermee kun je de producten die je nu gebruikt op een gemakkelijke manier vervangen. Binnen de Young Living community spreken we in zo’n geval van ‘ditchen & switchen’; je neemt afscheid van een oud product en vervangt dit door een natuurlijke variant. 

Natuurlijke deodorant

In eerste instantie gebruikte ik alleen de oliën van Young Living. De overige producten vond ik best wel prijzig en ik ben ook nogal een fan gemak. Toch heb ik op een gegeven moment de Mountain Mist deodorant stick besteld. Ik was niet echt tevreden over de spuitbussen die ik gebruikte. De deodorant was best prijzig en dat het een stick is vond ik zelf enorm wennen. Het goede nieuws is, dat deze deodorant (voor mij) erg goed werkt. Natuurlijk zweet je nog wel, maar het stonk niet meer. Het bleef een beetje mint achtig ruiken en dat geeft een frisser gevoel. Inmiddels ben ik er ook achter dat het geen duur product is, want ik doe nu al 4,5e maand met deze ene deodorant en dat gaat me met een gewone deo niet lukken. Kortom, de Mountain Mist is een blijvertje. 

Glow serum

Ik heb best wel een gevoelige huid en merk vaak dat ik niet tegen alle gezicht crèmes kan. Ik ervaar zelf dan jeuk en droge plekjes in mijn gezicht en dat is vervelend. Ik hoorde anderen over een glow serum met oliën uit de starterkit. Dat was het proberen waard. Ik heb voor mijn glow serum uiteindelijk gekozen voor een mix van Lavendel, Frankincense en Copaiba. Dit vul je dan aan met een draagolie die past bij jouw huidtype. Ik heb zelf kokosolie, arganolie en amandelolie in huis, maar er zijn ook andere varianten. De kokosolie gebruik ik het meeste voor het maken van rollers, maar in mijn glow serum pak ik liever argan- of amandelolie. 

Thieves Household Cleaner

Over de Thieves Household Cleaner heb ik lang getwijfeld. Ik heb sowieso moeten wennen aan de geur van Thieves, want die is best intens. Daarnaast moet je gaan lopen knoeien om zelf een spuitfles te maken. Het goede nieuws is dat je maar één dopje Thieves nodig hebt om een sprayfles van 500ml allesreiniger te maken. Daarmee vervang je een heleboel producten uit je kast, dus dat scheelt ook nog eens in ruimte. En dan het woord ‘sprayfles’. Ik zal eerlijk toegeven dat ik best een luie huisvrouw ben. Poetsen is echt niet mijn hobby. Dit klonk makkelijk, maar zou het ook werken? Ik ben zelf positief verrast van de kracht van deze allesreiniger. Mijn gootsteen blinkt gewoon weer en ik krijg vlekken weg die eerder altijd bleven zitten. De oude allesreiniger mag dus de kliko in. Ik ben om. 

Voor nu zijn dit voor mij de enige producten die ik geswitcht heb in ons huishouden, maar ik sluit niet uit dat ik nog vaker iets ga proberen. De voornaamste reden voor mij om te ditchen en switchen is eigenlijk dat deze producten gewoon goed werken en dat ze zelfs goedkoper zijn. Dat het dan ook nog eens duurzaam is en minder belastend voor het milieu is dan in mijn ogen een extra pluspunt. 

Wil jij meer informatie over de verzorgings- of schoonmaakproducten van Young Living of zou je graag een sample willen hebben van de Thieves Household Cleaner? Stuur me gerust een berichtje

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *