Plus oliën

geplaatst in: Blog, Essential Rewards Bestelling | 0

Normaal gesproken is het niet de bedoeling dat je etherische olie verwerkt in je eten of drinken. Met de Plus-oliën van Young Living kan dit wel. De Plus-oliën zijn geregistreerd als voedingsmiddel. Dit betekent dat je ze kunt gebruiken om te koken, bakken of om smaak te geven. Het is wel belangrijk je te verdiepen in het gebruik van deze oliën, zodat het niet alleen smaakvol blijft, maar ook veilig. Ik heb de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 

Plus-oliën

Er zijn op dit moment meer dan 25 verschillende Plus-oliën beschikbaar. Allereerst heb je de keus uit verschillende Citrus smaken zoals citroen, sinaasappel, mandarijn, grapefruit en limoen. Dan is er een categorie met specerijen, waaronder kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en zwarte peper. Qua kruiden kun je kiezen uit basilicum, kardemom, koriander, komijn, oregano, Dille, Venkel, citroengras, marjolein, peterselie, rozemarijn en dragon. En als laatste heb je ook de smaken pepermunt, lavendel en thieves.

Etherische oliën in de keuken

‘Waar gebruik ik die plus-oliën dan voor?’ Dat was ook mijn eerste vraag, maar als je er bij stil staat, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een druppel olie in je flesje water als vervanger voor zoete aanmaaklimonade. De oliën zijn ook lekker om extra smaak te geven aan je yoghurt, smoothie of cup cakes. Zelf vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om een druppel pepermunt toe te voegen aan mijn chocolademuffins. Je maakt je marinades net wat spannender met een drupje citroen of sinaasappel. Ook sauzen en andere gerechten geef je in een handomdraai een extra smaakexplosie. Wist je bijvoorbeeld dat venkel erg lekker is in risotto? Ik vind het alleen een lastige groente om te snijden.

Dat brengt me op het volgende punt. De Plus-oliën geven ook meer gemak in de keuken. Je hoeft je vruchten, kruiden of specerijen niet zelf te plukken, schillen, snijden of hakken, maar met slechts 1 of 2 druppels olie heb je toch die smaak te pakken. Het is wel aan te raden om niet teveel druppels toe te voegen. De oliën zijn zeer geconcentreerd. De smaak moet ook niet te overheersend worden. 

Vermijd plastic

Als je etherische oliën gaat gebruiken in de keuken is het belangrijk om te werken met glas en keramiek. Plastic schaaltjes en bakjes zou ik zoveel mogelijk vermijden. Etherische oliën kunnen de toxische stoffen uit het plastic halen en deze stoffen verbinden zich vervolgens met metaal. Deze stoffen wil je niet in je eten hebben. 

Heb jij de Plus-oliën van Young Living al in huis? Wat is jouw favoriete manier om deze oliën te gebruiken in de keuken? Wil jij zelf ook kennis maken met de Plus-oliën, neem dan contact met me op. 

 

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *