Olie in de spotlight: Ravintsara

geplaatst in: Blog, Etherische oliën | 0

De etherische olie Ravintsara is afkomstig van de kamferboom uit Madagaskar. De boom kan wel 20 tot 30 meter hoog worden en staat hoog in aanzien bij de bevolking van Madagaskar. Ik kwam deze olie wel eens tegen als ik op zoek was naar nieuwe diffuser blends, maar had hem zelf nog niet in huis. Ik kocht deze olie in de end of year sale van Young Living en was blij verrast. Wat een heerlijke geur!

De geur van Ravintsara

Ravintsara olie heeft een kruidige, warme geur die vergelijkbaar is met een zachtere variant van eucalyptusolie. Dit is een fijne olie voor de wintermaanden, omdat het je ademhaling en luchtwegen kan ondersteunen. De olie is daarnaast ook ondersteunend voor de huid, Ravintsara laat je huid er gezonder uitzien.

Maar er is meer! Deze olie heeft meer voordelen. Ravintsara helpt je om helderder te kunnen denken en neemt de mist weg uit je hersenen. Ook heeft Ravintsara een motiverende werking. Een druppel op je hals voor het sporten of een yoga sessie helpt om positiviteit te stimuleren.

Diffuser blends

Aangezien we in de winter zitten, wilde ik wel eens kijken welke oliën goed passen bij Ravintsara, zodat ik de olie in de diffuser kan gaan gebruiken. Volgens Young Living kun je Ravintsara goed combineren met onder andere Pine, Eucalyptus Blue of Idaho Balsam Fir. Welke oliën gaan nog meer goed samen? Ik zocht een aantal diffuser blends op Pinterest en zette deze voor je op een rijtje.

Nu ik meer weet over Ravintsara ga ik deze olie zeker af en toe gebruiken. Er zijn meer oliën die ik wel in de kast heb staan, maar die ik nog niet vaak gebruik. Daarom wil ik elke maand een olie in de spotlight zetten. Heb jij een voorkeur voor een olie? Laat een reactie achter in de comments.

 

 

 

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *