Olie in de spotlight: Bergamot

geplaatst in: Blog, Etherische oliën | 0

Bergamot is een olie die heerlijk ruikt, maar die ik tot nu toe eigenlijk niet veel gebruik. Vorige week las ik in een boek over etherische oliën dat iemand tissues met een druppeltje bergamot uitdeelde aan haar studenten als die een examen hadden, zodat ze zich beter konden concentreren. Wat een fijne eigenschap. Ik ben soms best chaotisch en raak de focus wel eens kwijt. Maar welke eigenschappen heeft deze olie nog meer? Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat deze olie veel meer waardering verdient.

Citrus

Bergamot komt uit de citrus familie. De vrucht is een kruising tussen sinaasappel en limoen. Deze olie heeft een heldere, citrusachtige geur met een frisse ondertoon van bloemen. Je kunt deze olie gebruiken in je diffuser en roller, maar probeer ook eens een druppeltje bergamotolie onder de douche om je dag fris en fruitig te beginnen.

Het gebruik van Bergamot

Deze lekker, frisse geur wordt vaak gebruikt in parfums, maar deze olie is veel meer dan dat. Deze olie geeft een positieve vibe af. Bergamot is een goede olie om te gebruiken voor ontspanning, tegen stress en geeft je een goed humeur. Dit is dus één van de oliën die je nodig hebt als je niet lekker in je vel zit. Bergamot helpt je niet alleen mentaal, maar kan je ook ondersteunen bij het herstel van je lichaam en huid.

Wat ik dus als eerste las over bergamot, is dat het je helpt om je rustig te voelen en je te concentreren. Dat is fijn! Het is daarom een fijne olie om te gebruiken voor de kinderen naar school gaan, tijdens het huiswerk maken of als je aan het werk bent.

Diffuser Blends

Ik was heel benieuwd naar diffuser blends met bergamot. Het is een hele veelzijdige olie, maar ik was benieuwd met welke oliën je bergamot het beste kunt combineren. Ik speurde Pinterest af op zoek naar lekkere diffuser blends en ik heb er een aantal op een rijtje gezet die ik zelf wel een keer wil proberen.

Naast Bergamot zijn er meer oliën die ik wel in de kast heb staan, maar die ik nog niet vaak gebruik. Daarom wil ik elke maand een olie in de spotlight zetten. Heb jij een voorkeur voor een olie? Laat een reactie achter in de comments.

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *