Mama is een olie mevrouw

geplaatst in: Blog, Persoonlijk | 0

De laatste maanden ben ik me steeds meer aan het verdiepen in etherische oliën en aromatherapie. We hebben inmiddels 5 diffusers in huis. Ik gebruik de oliën voor van alles en nog wat en ik ben begonnen aan een opleiding. Er vallen voor mij heel wat puzzelstukjes op z’n plek qua richting in mijn leven. Dit is de kinderen ook opgevallen. Deze week was het kinderboekenweek. Het thema was ‘Worden wat je wil’. In de klas ging het over beroepen en dromen. Marcel vertelde me na school trots dat hij aan de hele klas had verteld dat zijn mama een ‘olie mevrouw’ is. Dat was zo lief. Hij heeft een goed punt, ik vind het zo ontzettend leuk om met mijn oliën bezig te zijn en dat is kennelijk te merken. 

Studeren, en dan?

Inmiddels heb ik dus een doel voor de toekomst, maar daar heb ik een lange weg voor afgelegd. Na het VWO had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik koos uiteindelijk voor de studie hbo communicatiemanagement. Deze opleiding was enerzijds leuk en interessant, maar het paste ook niet helemaal bij me. De harde businesskant van PR en marketing stond me tegen. Ik maakte de opleiding wel af, want de skills die je er leert zijn natuurlijk op veel verschillende vlakken van het leven toe te passen, maar ik wist verder niet precies wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen. In 2013 haalde ik mijn diploma. Terwijl mijn studiegenoten droomden van functies als manager bij een groot communicatiebureau of een stoere baan in de TV-wereld, wilde ik graag mama worden. Voor de rest wist ik dat er vanzelf wel iets op mijn pad zou komen. 

Vrijheid en flexibiliteit

In de jaren die volgden probeerde ik dingen uit. Ik vind het leuk om te schrijven, maar als copywriter kom je al snel weer in aanraking met het bedrijfsleven wat ik zo graag wilde vermijden. Ik bleef dus voornamelijk bloggen en stortte me op het moederschap. Begin 2020 begon ik serieuzer na te denken over wat ik wil doen als Espen over een half jaar naar school gaat. Ik heb dan genoeg tijd over om te werken. Ik wist zeker dat ik voor mezelf wilde werken. Op die manier kan ik mijn eigen tijd en energie verdelen. Vrijheid, flexibiliteit en zelfstandigheid vind ik belangrijk. Daarnaast was ik echt op zoek naar iets waar ik voldoening uit kan halen. Ik wil graag mensen helpen of echt iets voor ze betekenen. Ook zou ik graag energie uit mijn werk willen halen in plaats van dat het me helemaal leeg trekt. Ik bleef maar in het zelfde cirkeltje rondlopen en begon nooit echt ergens aan, want het klopte voor mijn gevoel niet. Ik dacht destijds dat het mijn eigen onzekerheid was die me tegenhield. Ik was constant bang dat ik het niet goed genoeg zou doen of dat anderen er iets van zouden vinden. 

Young Living

In december 2020 kwam Young Living op mijn pad. Ik kocht mijn eerste starterkit en was eigenlijk vooral van plan de oliën zelf te gaan gebruiken. We hadden het wel eens over ‘de biz’ maar ik zag mezelf niet echt als het zoveelste olie meisje. Inmiddels weet ik wel beter. Etherische oliën zijn niet meer uit mijn leven weg te denken en hebben ons echt veel opgeleverd. En die ‘olie meisjes’ zijn echt superlieve teamleden en fantastische vrouwen. Ik heb nog wel eens moeite met vrouwen onderling, maar ik voel hier alleen maar steun en liefde, als een warm bad. We hebben allemaal de intentie om elkaar en anderen zo goed mogelijk te helpen, zodat we samen verder kunnen komen. En ja, dat we daar dan ondertussen ook een boterham van kunnen eten, is absoluut een pluspunt. 

Olie mevrouw

Afgelopen zomer ben ik begonnen met een thuisstudie om meer te leren over aromatherapie. Dit is echt onwijs interessant. Studeren was in mijn studententijd soms een noodzakelijk kwaad, maar nu voelt het als ontspanning. Het is even een moment voor mezelf en een onderwerp waar ik graag meer over wil leren. De businesskant van Young Living volgde daarna eigenlijk vanzelf. Dat voelt niet als werken, want het is ontzettend leuk om mijn kennis en ervaringen met anderen te delen. Ik krijg er energie van. En dat zorgt er ook gelijk voor dat het me veel minder uitmaakt wat anderen ervan denken. Ik vind het fijn om te doen en dat is het allerbelangrijkste. Dat andere mensen mij dan zien als een ‘oliemeisje’, moeten zij weten, maar ik draag liever de eretitel die ik van mijn zoon kreeg. Ik ben een olie mevrouw. 

 

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *