Hoe overleef ik het pollenseizoen

geplaatst in: Blog, Etherische oliën | 0

Wanneer de bomen, planten en grassen in bloei staan, krijgen mensen last van klachten door allergieën. De meeste bomen, grassen en planten bloeien tussen februari en september. Jouw eigen allergie bepaalt wanneer jij de meestal last ervaart van pollen in de lucht. Mei en juni zijn voor de meeste mensen de heftigste maanden. Je kunt hopen op een heleboel regenachtige dagen, omdat er dan minder pollen in de lucht zweven, maar je kunt ook proactief je lichaam en luchtwegen een handje helpen. Naast neussprays en pilletjes die je via de apotheek of drogist kunt krijgen, kun je er ook voor kiezen om je lijf op een natuurlijke wijze te ondersteunen tijdens het pollenseizoen.

Het pollentrio

Lavendel, peppermint en lemon staan samen bekend als het ‘pollentrio’. Met dit trio in je diffuser ondersteun je je luchtwegen in gedurende het pollenseizoen. Lavendel zorgt voor een kalmerend en verzorgend effect. Lemon ondersteunt je weerstand en heeft tevens een reinigende werking. Wanneer je peppermint inademt zorgt dit direct voor meer lucht en een energieboost. Deze combinatie is goud waard tijdens het voorjaar en de zomer.

Young Living Lemon Lavender Peppermint
Young Living Lemon Lavender Peppermint

Ondersteuning door middel van een roller

Je kunt naast het verstuiven van deze oliën ook kiezen voor het gebruiken van een roller. Je vult een 10 ml roller met 10 druppels van elke olie (5 druppels wanneer je deze roller voor een kind wilt gaan gebruiken) en vult deze aan met een draagolie naar keuze. Vervolgens kun je de roller gebruiken om hetzelfde effect te bereiken als wanneer je de oliën verstuift in je diffuser. Zo’n roller is makkelijk mee te nemen en zo heb je het polletrio ook bij je wanneer je onderweg bent. Pas wel op als je de roller gaat gebruiken op de (blote) huid. Citrusoliën kunnen soms reageren op zonlicht. Wanneer je een roller maakt en deze op de (blote) huid gebruikt, kun je de lemon olie daarin ook vervangen door Frankincense.

Haven diffuser

Zelf proberen

Wil jij deze oliën ook een keer proberen? Deze oliën zitten alle drie in de Young Living premium starterkit. Wil je niet meteen de hele starterbundel aanschaffen, dan kun je ook kiezen voor de Haven diffuser. Deze prachtige diffuser is gemaakt van keramiek. Als je de Haven diffuser bestelt, krijg je hier gelijk een 5ml flesje Lemon en een 5ml flesje Peppermint bij. Als je hier lavendel aan toevoegt, heb je gelijk het pollentrio in huis. Weet je nog niet zeker of etherische oliën iets voor jou zijn, maar heb je wel interesse? Ik kan een kant en klare roller voor je maken of een sample van deze combinatie van oliën opsturen om te testen. Stuur me een berichtje op Instagram of Twitter of een e-mail info@daariseenolievoor.nl. Dan kijken we samen wat voor jou de beste keus is.

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *