De start van mijn olie avontuur

geplaatst in: Blog, Etherische oliën | 0

Het afgelopen jaar zag ik steeds vaker dat mama’s die ik al volgde op Instagram begonnen met het inzetten van etherische oliën in hun leven. Ik ben best wel nuchter ingesteld en was dan ook behoorlijk sceptisch als ik de verhalen las. Toch werd ik wel nieuwsgierig naar de werking van deze oliën. Er waren best wat dingen waar wij tegenaan liepen met de kinderen. Een goed voorbeeld hiervan was het slechte (in)slapen van onze zoon Marcel. Na een periode met flink wat frustratie, was ik echt in staat om alles te proberen. Milou stuurde me wat samples op van oliën die helpen om in te slapen of te kalmeren en het had effect op Marcel. Dat was het begin van mijn reis door de wereld van de etherische oliën.

De eerste starterkit

Ik bestelde uiteindelijk mijn eerste Young Living starter kit eind december 2020. We begonnen het nieuwe jaar dus met een prachtige Desert Mist diffuser. In de starterkit zitten 12 flesjes olie. Ik had echt geen idee waar ik moest beginnen. Ik was al vrij snel fan van Frankincense en StressAway. Hoewel de focus in eerste instantie lag op rust en balans in huis, ging ik al vrij snel zoeken naar wat ik nog meer kon doen met de oliën uit de starterkit. Los daarvan waren er meer geuren die ik graag wilde proberen. Al snel verschenen er dus meer flesjes olie in huis. Zo ontstond ook mijn liefde voor White Angelica, Valor en Release. Deze drie blends maken echt een groot verschil in ons dagelijks leven.

Daar is een olie voor

Na een paar weken betrapte ik mezelf erop dat ik steeds vaker riep ‘Daar is een olie voor!’ Mijn man vond dat ontzettend grappig en begon me een oliegekkie te noemen (wel met een lach en een knipoog.) Ook bij de kinderen wende het snel. Ze hebben hun favoriete geuren en komen naar me toe als ze onrustig zijn of als ze ergens pijn hebben. Het is fijn dat ik ze dan kan helpen met een druppeltje olie, een olie-roller of een lekker geurtje in de diffuser.

Inmiddels ben ik vijf maanden bezig met experimenteren met zowel de oliën uit de starterkit als de andere oliën die ik zelf heb uitgezocht. Ik kan wel zeggen dat het een deel uitmaakt van het dagelijks leven en dat ik nog steeds nieuwe dingen ontdek. Op deze website wil ik iedereen die dat leuk vindt meenemen op mijn ontdekkingsreis door de wereld van de etherische oliën. Ik wil mijn ervaringen delen en laten zien hoe waardevol de oliën voor mij zijn.

Wil je mijn avonturen volgen? Blijf dan vooral meelezen op deze blog. Ik ben daarnaast ook (bijna) dagelijks te vinden op Instagram.

 

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *