De geur van het seizoen

geplaatst in: Blog, Etherische oliën | 0

Tot nu toe heb ik vooral verteld over hoe etherische oliën je kunnen ondersteunen op allerlei gebieden. Etherische oliën hebben echter nog veel meer te bieden. Door verschillende geuren met elkaar te mixen, kun je ook juist een hele fijne sfeer creëren die past bij het moment. Je kunt hierbij denken aan rust, ontspanning, warmte of juist een energieke of vrolijke mix van geuren. Ook merk ik bij mezelf dat ik ook bij elk seizoen andere behoeftes heb qua oliën. Nu de herfst in aantocht is, heb ik dus weer een heleboel nieuwe oliën op mijn wishlist staan. 

Herfst 

Bij herfst denk ik aan een wandeling in het bos, regen en ’s avonds als het donker wordt lekker op de bank kruipen met een dekentje en een kop thee. Het is het seizoen van appeltaart, pompoen en paddenstoelen. Hier horen voor mijn gevoel warme, kruidige geuren bij, zoals Thieves, orange of kaneel. Voor aankomende maand heb ik ook Kruidnagel, nootmuskaat en Northern Light Black Spruce op mijn wishlist staan. 

Winter

In de winter is het kouder. Misschien sneeuwt het. Het is het seizoen van de feestdagen en gezelligheid. Qua geuren denk ik aan versgebakken koekjes, lekker eten, dennen (kerstbomen) en warme chocolademelk. Qua oliën denk ik eigenlijk meteen aan Peppermint (candy canes!), pine, eucalyptus, Christmas spirit, Wintergreen, Northern Lights Black Spruce en Frankincense. 

Lente

Ik ben dol op de lente! Het seizoen van nieuw leven, een nieuw begin. Ik kan zo genieten van het gevoel van die eerste warme zonnestralen op je huid. De lente staat voor mij voor bloesem, bloemen, baby dieren, de frisse geur van vers gemaaid gras en lenteregen. We gooien de ramen weer open en gaan aan de voorjaarsschoonmaak. Bij dit seizoen horen wat mij betreft frisse en bloemige geuren, zoals lemon, pepermunt en lavendel. 

Zomer

Bij zomer denk ik aan zon, zee, strand, ijsjes en cocktails! Hoewel het in Nederland vaak regent en de warmte soms ook tegenvalt, is het wel het seizoen van de zomervakantie en proberen te genieten. In de zomer kies ik daarom graag voor oliën zoals lavender, grapefruit, lemon, citronella, orange, joy en stressaway. 

Wat is jouw favoriete seizoen?

close

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke acties en weetjes over etherische oliën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *