Super Vitamin D

geplaatst in: Gezondheid, Persoonlijk | 0

Wist je dat Young Living naast etherische oliën ook supplementen verkoopt voor zowel kinderen als volwassenen? Ons lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om goed te functioneren. Wanneer deze waarden niet in orde zijn, raakt de boel ontregeld en kun je last krijgen van klachten. Ik heb zelf een enorme haat-liefde verhouding met vitamine D. Wanneer mijn vitamine D waardes laag zijn, heeft dit grote gevolgen voor mijn dagelijks leven. Ik word onder andere moe, prikkelbaar en depressief, maar ook mijn weerstand gaat enorm naar beneden.

Vitamine D

Vitamine D is onder andere voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding. Wanneer je Vitamine D te laag is, neem je andere stoffen niet meer goed op. Wanneer je hier niets aan doet, vallen er langzaam maar zeker steeds meer domino steentjes om in je lichaam en ga je je slechter voelen. Daarnaast heb je Vitamine D nodig als je in de groei bent en voor het behoud van stevige botten en tanden.

Onze grootste bron van Vitamine D krijgen we binnen als de zon op onze huid schijnt. Dat is niet de enige manier waarop je vitamine D binnen kunt krijgen. Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Daarnaast wordt er in Nederland ook vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten.

Super Vitamin D

Wanneer al deze opties tekort schieten, kun je denken aan een vitamine supplement. Deze kun je krijgen via de huisarts en apotheek, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen. Dit kan bij je drogist, maar Young Living verkoopt ook verschillende soorten supplementen. Toen ik ontdekte dat mijn vitamine D waardes weer laag waren, heb ik de Super Vitamin D van Young Living naar huis geklikt van mijn Essential Rewards punten. Inmiddels slik ik deze ruim een week en ik zit aanzienlijk beter in mijn vel. Ik heb meer energie, slaap lekkerder en ik ben vrolijker. Dit is voor mij dus een fijn potje om in huis te hebben.

Vitaminetekort voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom raad ik iedereen die wel eens te maken heeft met een tekort aan vitamines aan om goed te letten op je voedingspatroon. Eet gezond en gevarieerd (en natuurlijk mag je echt wel eens snacken of genieten, want hey, anders is de lol er ook snel vanaf.) Ga daarnaast regelmatig naar buiten voor een wandeling. En weet dat er gelukkig ook supplementen bestaan om je tekorten aan te vullen.

 

N.B. Denk jij dat je een vitaminetekort hebt? Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je zelf aan de slag gaat met supplementen. Deze kan door middel van bloedonderzoek vaststellen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *